FAQ

Hieronder vind je een veelgestelde vragen over typemachines. Staat je vraag of antwoord er niet tussen, neem dan even contact met ons op! dat kan via info@wievanzoethout.n

Typen er nog mensen op typemachines? Jazeker, steeds meer mensen gaan terug naar het non digitale. Geen afleiding van sociale media, geen mogelijkheid om je tekst in een keer te wissen. Je gaat geconcentreerd aan de slag en je ziet direct het resultaat. Voor kinderen is het ontzettend goed voor de taalontwikkeling om te experimenteren met letters die direct op papier komen. John Mayer en Lady Gaga typen graag hun songteksten.

Is er nog lint verkrijgbaar? Jazeker, we helpen je graag met de juiste keuze voor het lint van jouw merk typemachine.

Is er een gebruiksaanwijzing? Voor veel machines is inderdaad een gebruiksaanwijzing te vinden, dit is bijvoorbeeld een uitgebreide verzameling

Verkopen en servicen jullie ook elektrische typemachines? Nee, helaas, dat is echt een andere tak van sport. Wij beperken ons tot manuele typemachines.

Ik weet niet welke machine bij mij past, kunnen jullie helpen? Ja hoor! Check deze pagina.

Er is iets mis met mijn typemachine, kunnen jullie dat repareren? Dat hangt af van de reparatie, meer info vind je hier.

Waarom zijn er verschillende prijzen in de webshop? Sommige machines zijn zeldzamer dan andere, sommige machines zijn populair vanwege hun kleur of lettertype.

Hoe snel kunnen jullie verzenden? We doen ons best om binnen drie werkdagen een typemachine te versturen. Voordat we verzenden, controleren we de typemachine nog een keer uitgebreid, vandaar dat het wat langer duurt dan bij een nieuw gekocht apparaat.

Ik heb een typemachine bij jullie gekocht, maar er is iets mis. Neem dan even contact met ons op, van afstand kunnen we meestal helpen, soms met een skype/facetime gesprek.

Kan ik mijn typemachine op mijn tafel/bureau/plank laten staan? Jazeker, maar typemachines worden snel stoffig en daar houden ze niet zo van. Een cover of je deksel/kap op de machine doen als je hem niet gebruikt is wel aan te raden. Het lint kan een beetje uitdrogen op de plek die het langst aan de lucht is blootgesteld. Je kan je lint dan gewoon een beetje doordraaien tot de letters weer goed inkten op het papier.